HomeVanliga frågorVad är skillnaden mellan Virtuozzo och OpenVZ VPS?

Vad är skillnaden mellan Virtuozzo och OpenVZ VPS?

Fråga: Vad är skillnaden mellan Virtuozzo och OpenVZ VPS?

Virtuozzo eller OpenVZ VPS?

Svar: Skillnaden mellan våra VPS-konton som heter Virtuozzo respektive OpenVZ, är vilken virtualiseringsmjukvara som används. En VPS är en virtuell privat server, alltså inte en dedikerad server, men på servern finns en mjukvara som delar upp serverns resurser så att man virtuellt får flera separerade servrar. Denna mjukvara är vad som skiljer dessa två kontotyper åt. Virtuozzo är en proprietär programvara medan OpenVZ är utvecklad i öppen källkod. Den största skillnaden mellan Virtuozzo och OpenVZ blir därför priset. Vi betalar licenspengar för varje instans av Virtuozzo som vi installerar på våra servrar och Virtuozzo VPS blir därför dyrare än OpenVZ VPS.

Skillnaden är minimal

Observera att öppen källkod inte betyder sämre. Virtuozzo bygger faktiskt på OpenVZ, och OpenVZ är en mycket populär och stabil plattform för VPS-tjänster. Men om du själv vill installera fler applikationer på servern så blir det enklare med Virtuozzo, där du kan göra installationer genom Virtuozzos egen kontrollpanel. Väljer du OpenVZ så måste du göra installationer genom kommandon. Men det mesta du någonsin kommer att behöva finns redan installerat på din VPN oavsett vilken virtualiseringsplattform du väljer. De installationer vi talar om här är till exempel om du skulle vilja installera en annan kontrollpanel för ditt konto. Applikationer för din hemsida installeras genom den kontrollpanel du valt - det har alltså inget med virtualiseringsplattformen att göra. Du kan alltså känna dig trygg med att välja den billigare VPS-typen OpenVZ.

OpenVZ är det naturliga steget från Cloudax webbhotellskonto

Eftersom OpenVZ är baserat på öppen källkod har vi bättre kunnat integrera vår populära kontrollpanel med OpenVZ-plattformen. Så om du redan är en webbhotellskund hos oss och van vid vår kontrollpanel så är OpenVZ det naturliga steget vidare för dig när din hemsida kräver större resurser.

Välj mellan tre kontrollpaneler

Observera att du kan välja någon av dessa tre kontrollpaneler förinstallerade på både Virtuozzo och OpenVZ-VPS:

Läs mer om OpenVZ VPS från 12,90 EUR per månad »

Läs mer om Virtuozzo VPS från 19,50 EUR per månad »Tags: , ,

Skriv en kommentar

Din e-post visas inte. Fält markerade med * är obligatoriska.

*
*