HomeTips10 plugins du inte vill vara utan på din WordPress hemsida

10 plugins du inte vill vara utan på din WordPress hemsida

10 bästa WordPress Plugins

Du har just kommit igång med att skapa din egen hemsida i WordPress och undrar nu vilka plugins som vore bra att ha?

Här är våra 10 bästa tips. Vissa av dem ska du helt enkelt inte vara utan.

De viktigaste hittar du först. Vi har medvetet hoppat över plugins med funktioner som ofta finns med när du köper ett premiumtema, som exempelvis delningsknappar och visning av relaterade inlägg.

1 Yoast SEO

Yoast SEO plugin

En bra SEO-plugin är det första du måste installera i WordPress, och Yoast är den bästa. Jag har provat många andra, och visst hittar man här och där funktioner som inte finns i Yoast, men som en helhet är den bäst, och väldigt lätt att förstå för nybörjare.

Yoast SEO

Betyg på WordPress.org: (av 27698)
Aktiva installationer: 5,000,000
Senast uppdaterad: 2024-04-16

2 WP Rocket eller Cache Enabler

WP Rocket Cache plugin

Näst efter SEO, så är en cache-plugin nog det viktigaste din hemsida behöver. Undersökningar visar att 40% av besökarna lämnar din hemsida om den tar mer än 3 sekunder att ladda.

Utan cache-plugin måste webbservern skapa webbsidan genom att köra små program varje gång sidan kallas på av en webbläsare. Cache-pluginet sparar istället sidan i ett enklare html-format, så att sidan kan visas mycket snabbare för besökaren.

Fördelen är inte bara att sajten går snabbare. Den förbrukar dessutom mycket mindre serverresurser, så du klarar dig med ett billigare webbhotellskonto än du annars skulle behöva.

Cache Enabler

WP Rocket är bäst, ingen protest. Det är värt sina 39 dollar, och superenkelt att konfigurera. Men vill du ha något gratis så titta på Cache Enabler. Den är mycket enklare att konfigurera än de populära Super Cache och W3 Cache, men ger ofta lika bra eller bättre prestanda.

Cache Enabler

Betyg på WordPress.org: (av 128)
Aktiva installationer: 100,000
Senast uppdaterad: 2024-02-16

3 WordFence Security

WordFence Security plugin

Hackers är elaka, och de kommer inte att skona dig och din sajt. Det finns många anledningar till varför hackers skulle vilja komma åt att logga in på din sajt, eller på annat sätt plantera skadlig kod eller länkar till andra sajter. Så du behöver extra skydd. Det finns flera alternativ, men WordFence ligger i framkant och deras gratisversion ger ett bra skydd. Ta dig tiden att gå igenom konfigurationsalternativen. Du vill nog ta en titt på inställningarna för rapporter om du inte gillar att få mail titt och tätt. Och du, scanna inte för ofta, det belastar servern ganska mycket och kan slöa ner din sajt.

Wordfence Security – Firewall, Malware Scan, and Login Security

Betyg på WordPress.org: (av 4109)
Aktiva installationer: 5,000,000
Senast uppdaterad: 2024-04-03

4 ShortPixel Image Optimizer

ShortPixel Image Optimizer

Här handlar det om snabbhet igen. Med en bra plugin för bildoptimering kan du tjäna massor av kilobytes och faktiskt upp till sekunder av laddningstid. Här finns ett test av tre av de mest populära pluggarna för bildoptimering. ShortPixels gratisversion är bra och när du vill växla upp så ger de mest för pengarna. Är du kund hos oss så säg till så ger vi dig 1000 extra image credits om du signar upp genom en länk som du får av oss.

ShortPixel Image Optimizer – Optimize Images, Convert WebP & AVIF

Betyg på WordPress.org: (av 749)
Aktiva installationer: 300,000
Senast uppdaterad: 2024-04-02

5 Child Theme Configurator

Child Theme Configurator

Så fort du får tanken att modifiera ditt tema så ska du skapa ett barntema, eller child theme. Annars tappar du alla dina modifieringar när du uppdaterar temat. Child Theme Configurator fixar enkelt ett barntema åt dig. Det finns andra plugins som gör detta, men Child Theme Configurator låter dig enkelt kopiera över fler filer till barntemat i efterhand. Smidigt.

Child Theme Configurator

Betyg på WordPress.org: (av 275)
Aktiva installationer: 300,000
Senast uppdaterad: 2024-03-23

6 Redirection

Redirection plugin

En redirect-plugin är ett måste i verktygslådan. När du redigerar, återanvänder och återpublicerar en bloggpost för ett nytt år exempelvis, så behöver uppstår ofta behovet att ändra adress till en sida. Då bör du göra en 301 redirect så att länkar till den gamla adressen kan tillgodoräknas den nya. Det gör du snabbt med en redirect-plugin. Den här är bättre än andra för den liredirectionina 404 Not Found, så att du enkelt kan redirecta döda sidor till levande.

Redirection

Betyg på WordPress.org: (av 650)
Aktiva installationer: 2,000,000
Senast uppdaterad: 2024-01-27

7 Shortcodes Ultimate

Shortcodes ultimate plugin

En favorit som finns på alla mina webbplatser. En knapp i editorn låter dig sätta in shortcodes för knappar, inforutor, snyggare listor, kolumner, snygga pullquotes, dropcap, lightbox, galleri, karuseller, accordions, flikar, you name it. 55 olika shortcodes finns i gratisversionen. Fler som add-ons.

WP Shortcodes Plugin — Shortcodes Ultimate

Betyg på WordPress.org: (av 5862)
Aktiva installationer: 600,000
Senast uppdaterad: 2024-04-13

Och om du har en WooCommerce webbutik...

Våra tre sista plugin-rekommendationer gäller dig som sätter upp en webbutik med WooCommerce.

8 Booster for WooCommerce

Booster for WooCommerce

En helt otrolig plugin som hjälper dig med massor av små tweeks och funktioner för WooCommerce. Den låter dig ändra text på knappar (exempelvis kan du för en variabel produkt ändra knappen "Välj alternativ" till "Välj storlek" eller "Välj färg"), lägga till extra fält och meddelanden på produktsidor, varukorg eller kassa, ge dina kunder mängdrabatt, och massor av andra användbara funktioner. Min absoluta favoritplugin för WooCommerce.

Booster for WooCommerce

Betyg på WordPress.org: (av 503)
Aktiva installationer: 50,000
Senast uppdaterad: 2024-03-06

9 Yotpo Reviews for Woocommerce

Yotpo reviews for WooCommerce

Du behöver kundbetyg för att inge förtroende hos dina kunder. Det finns inbyggt i WooCommerce, men kunderna lämnar inte betyg automatiskt. Du behöver en tjänst som skickar ett meddelande till kunden några dagar efter leverans, där du ber om en betygsättning. Det här är så mycket värt, att plugin-utvecklarna förstår att ta rejält betalt för dessa tjänster. Yotpo erbjuder den viktigaste delen av den här tjänsten helt gratis. Betalversionen är svindyr, men gratisversionen är effektiv. Mycket effektiv. Den största bristen med gratisversionen är att betygen inte visas med Rich Snippets, alltså betygen visas inte med stjärnor i sökresultatet på Google. Men det kan man fixa med en liten plugin som finns att hämta på GitHub.

Yotpo: Product & Photo Reviews for WooCommerce

Betyg på WordPress.org: (av 186)
Aktiva installationer: 4,000
Senast uppdaterad: 2024-02-29

10 Tidio Live Chat

Tidio Live Chat plugin

Har du funderat på om du vågar (har tid) att erbjuda dina kunder möjligheten att chatta med dig? En komplett chatt-plugin erbjuder dig lösningar på det problemet. Tidio låter dig antingen ha ett offline-formulär som kunden kan fylla i när du är offline, eller så ställer du in den så att den helt försvinner när du är offline, vilket flera av våra kunder föredragit att göra. Då är det ingen som irriterar sig på att du är offline.

Som WordPress-plugin har Tidio en del barnsjukdomar, men som chattklient är det en väldigt trevlig uppstickare som jag vill tipsa om. Jag har ofta skippat pluginet och lagt in chattkoden i temat, vilket fungerar minst lika bra.

Framför allt gillar jag designen, men den har även såpass bra funktioner att jag gärna förlåter barnsjukdomar i form av att det är lite bökigt att hitta inställningar i admin-gränssnittet. Kundupplevelsen är dock +++++. Gratisversionen är bra och vill du ha mer funktioner så är det inte dyrt.

Tidio – Live Chat & AI Chatbots

Betyg på WordPress.org: (av 382)
Aktiva installationer: 100,000
Senast uppdaterad: 2024-04-16

Vilka är dina favoritpluggar?

Berätta för oss vilka dina favorit-plugins är och varför vi ska testa dem. Vilka tycker du skulle platsa på vår lista och varför då?

Uppskattar du listan så dela den gärna.Tags: , ,

En kommentar

  1. Mark Henry
    Posted 2018-08-13 at 09:16 | Permalink

    Trevligt inlägg! Tack för din underbara rekommendation. Du kan också prova en mer Använd ful WordPress plugin som kallas Trash Duplicate And 301 Redirect. Det kan hitta och ta bort dubbletter och också skydda din WordPress webbplats från att straffas av Google för dubbletter.

Skriv en kommentar

You must be logged in to post a comment.