HomeGuiderGuide: Hur man ändrar adress (URL) på sin WordPress hemsida

Guide: Hur man ändrar adress (URL) på sin WordPress hemsida

Flytta och byta WordPress-adress

Hur flyttar man sin WordPress-hemsida till en annan adress (URL)? Det kan man vilja göra om man bytt domännamn eller för att man skaffat ett SSL-certifikat och vill starta adressen med https:// istället för http://. Då räcker det inte med att flytta filerna eller ändra namn på en mapp. Hemsidans adress finns sparad i WordPress databas och måste ändras där.

Det finns flera sätt att ändra denna information i databasen. Vi tycker att RELOCATE-metoden är den enklaste.

Utför Relocate så här:

 1. Gå till File Manager, till mappen för din hemsida, och hitta filen wp-config.php. Högerklicka på den och välj Edit > with code editor.
 2. Efter raderna som börjar med define och före kommentarsraden That's all, stop editing!, lägg till en ny rad:
  define('RELOCATE',true);
  och spara filen wp-config.php.
 3. Öppna din webbläsare och surfa till adressen dindomän.se/wp-login.php och logga in som vanligt.
 4. Kolla i din webbläsares addressfält att du verkligen har loggat in på den nya adressen. Om det stämmer, gå sedan till Inställningar (Settings) i din WordPress Adminpanel och kontrollera att båda adresserna WordPressadress (URL) och Webbplatsadress (URL) har ändrats korrekt. Kom ihåg att spara ändringar.
 5. Viktigt: När du nu är ändrat WordPress URL, gå tillbaka till Filhanteraren, redigera wp-config.php och ta bort raden du lade till tidigare (punkt 1) eller åtminstone ändra "true" till "false".

Observera: När RELOCATE är = true, kommer hemsidans URL automatiskt att bli uppdaterad till den sökväg du använder när du surfar till /wp-login.php. Därför är det en säkerhetsrisk att lämna RELOCATE=true i din wp-config.php.

Ändra länkar och sökvägar för media

Nu är relocate-delen klar och din hemsida borde fungera. Men det kan fortfarande finnas kvar gamla sökvägar och url:er i din databas som behöver uppdateras. För det rekommenderar vi ett tillägget Velvet Blues Update URLs. Det är väldigt enkelt att använda och löser det mesta i ett kick. Så här ser inställningarna ut när du installerat tillägget:

Uppdatera sökvägar i WordPress

Fyll bara i den gamla adressen, den nya adressen och markera alla checkboxarna utom den sista. Sen fixar Velvet Blues resten åt dig!

Relaterat: Guide: Så flyttar du din WordPress hemsida till nytt webbhotellTags: ,

2 kommentarer

 1. Posted 2017-04-05 at 11:05 | Permalink

  det faktiskt hjälpte mig jätte mycket men min problem

One Trackback

 1. […] Guide: Hur man ändrar adress (URL) på sin WordPress hemsida […]

Skriv en kommentar

You must be logged in to post a comment.