HomeVanliga frågorWebbhotell med obegränsat diskutrymme och trafik – vad betyder det?

Webbhotell med obegränsat diskutrymme och trafik – vad betyder det?

Fråga: Cloudax webbhotell erbjuder obegränsat diskutrymme och obegränsad trafik. Vad betyder det?

Obegränsad trafik och diskplats

Svar: Vi tycker det vore tråkigt att sätta gränser för din kreativitet genom att begränsa diskutrymme och trafik på ditt webbhotellskonto.

Självklart finns det en gräns någonstans för vad man kan och får använda webbservern till. Det är inte tänkt att du ska använda den som en plats för att spara dina filmer eller att webbservern på annat sätt skall utnyttjas som en filserver. Nej ett webbhotell är ett hem för din hemsida. Men vi tycker att det vore tråkigt att börja med att sätta en gräns för hur stor din hemsida får vara eller hur många besökare du får ha (trafik).

Obegränsat diskutrymme

De flesta av våra kunder använder väldigt lite diskutrymme för sina hemsidor. Därför är det inget problem om en och annan tar mycket utrymme. Så vi tänkte: låt oss strunta i att ange en gräns!

Obegränsad trafik

När det gäller trafik till/från din hemsida, så finns det förstås långt därborta en gräns för bandbredden i våra många fiberanslutningar mellan webbserver och Internet. Men vi har oerhört stor bandbredd på våra anslutningar och vi räknar med att väldigt få av våra kunder kommer i närheten av en trafik som skulle kunna utgöra ett bekymmer för de andra kunderna.

Visst kan en webbplats växa snabbt och få många besökare - vilket vi hoppas att din ska få - men långt innan trafiken blir ett problem så brukar en annan faktor kräva en VPS eller dedikerad server, nämligen hemsidans CPU-belastning.

CPU-belastning bättre mått på vilken tjänst din hemsida behöver

Eftersom de flesta hemsidor idag produceras med hjälp av diverse script på serversidan så får webbservrar jobba mycket mer idag än vad som var fallet förr när sidorna mest bestod av passiv HTML. Därför har vi funnit att det är mycket mer rättvist och pricksäkert att sätta en gräns för CPU-användningen (CPU = Central Processing Unit, alltså webbserverns processor) än att begränsa diskutrymme eller trafik.

CPU-användningen är det som avgör om en kund på en webbserver använder så mycket resurser att andra kunder blir lidande. Så vi har helt enkelt satt en gräns i procent för hur mycket ett webbhotellskonto får belasta processorn. Mycket mer relevant och rättvist tycker vi!

Hur mycket processorkraft får jag använda?

Startmoln: 5% CPU
Pentamoln: 5% CPU
Multimoln: 7% CPU
Supermoln: 10% CPU
Semi-dedikerad 1: 100% av 1 core CPU
Semi-dedikerad 2: 100% av 2 core CPU's
Cloudax VPS: 1-4 core CPU's
Dedikerad server: 100% CPU - du är ensam på hela servern!

Vad händer om jag överskrider CPU-gränsen?

Ingenting händer om du råkar gå över CPU-gränsen ibland. Men om du skulle överskrida CPU-gränsen mer än tillfälligt så kommer vår supportpersonal att kontakta dig. Inga automatiska avstängningar alltså, utan vi kontaktar dig och ger förslag på hur situationen kan lösas. Det kan handla om att något på din hemsida inte fungerar som det ska eller att din databas behöver optimeras.

Om allt fungerar som det ska och belastningen bara beror på mycket trafik (en situation som vi hoppas att du hamnar i) så ger vi dig förslag på hur du kan uppgradera ditt konto. Du kan antingen höja din CPU-kvot eller uppgradera kontot.

Sammanfattning, diskplats, trafik och CPU-resurser

Många svenska webbhotell sätter en gräns för hur mycket diskplats och trafik man får använda. Vi tycker att det är mer relevant att sätta gränsen vid CPU-belastning istället, eftersom de flesta kunder ändå använder väldigt lite diskplats och trafik, medan även den enklaste hemsida kan ställa till det för andra kunder på servern genom att använda ineffektiva script. Vi tycker helt enkelt detta är mer rättvist och funktionellt.

Med önskan om riktigt mycket trafik till din hemsida
Cloudax webbhotell

Relaterat:
Riktig cloud hosting ger stabilare prestanda till lägre prisTags: ,

Skriv en kommentar

You must be logged in to post a comment.