HomeTipshttps (SSL eller TLS) ger dig bättre position på Google

https (SSL eller TLS) ger dig bättre position på Google

https höjer din position på Google

I augusti 2014 meddelade Google att man börjar låta SSL vara en en av de faktorer som ger sajter högre rankning i Googles sökresultat. Alltså blir dagens tips att du skaffar SSL så att adressen till din hemsida kan börja med https:// istället för http://.

Läs även: Google varnar dina besökare om du inte har SSL på din hemsida

Google gör detta för att uppmuntra större säkerhet på nätet. Och det vill förstås vi också göra. Säkert har du också tänkt tanken någon gång att det vore coolt med https, men motivationen har inte riktigt funnits där till att ta steget. Nu har Google gett dig ett kraftfullt incitamentet att ta steget över till SSL/TLS. Vi vet alla vad bättre position på Google betyder för oss, nämligen potentiellt mycket fler besökare på vår hemsida.

Google säger att man börjar med att låta SSL ge en mindre boost till din rankning i sökresultatet men också att man kommer att låta denna faktor väga allt tyngre i framtiden. HTTPS har blivit en reell faktor att räkna med i din sökmotoroptimering, så varför vänta? Hos oss får du ett bra SSL-certifikat för under 200 kr.

Läs vår guide om hur man skaffar och installerar ett SSL-certifikat och de enkla men viktiga stegen hur man byter från http till https-adress utan att göra missar som fördärvar söktrafiken.Tags: , , , , , ,

Skriv en kommentar

You must be logged in to post a comment.