HomeTipsGoogle varnar dina besökare om du inte har SSL på din hemsida

Google varnar dina besökare om du inte har SSL på din hemsida

Nu har det blivit akut viktigt att skaffa SSL till hemsidan. I januari började nämligen Google att varna besökarna att de är på en osäker sida, om du har formulär där du samlar in information på webbplatsen. Och man säger att varningen kommer att bli ännu skapare snart.

I januari meddelade Google att man börjar varna besökarna för webbplatser som inte har säker anslutning genom SSL, om man samtidigt samlar in någon form av information genom formulär på webbplatsen. Det kan vara ett så enkelt formulär som inloggning för medlemmar, eller till och med inloggningen för dig som administratör.

Dessutom berättar Google att man kommer att skärpa varningen snart, med en liten röd varningstriangel i adressfältet.

Google varnar för hemsidor utan SSL

När man idag klickar på det i:et så dyker den här varningstexten upp:

Anslutningen till webbplatsen är inte säker
Du bör inte ange några känsliga uppgifter på den här webbplatsen (till exempel lösenord eller kreditkortsuppgifter) eftersom hackare kan stjäla dem. Läs mer

SSL är redan en rankningssignal för bättre placering i sökresultatet

Sedan augusti 2014 har Google gett högre rankning till de sajter som använder SSL. Detta för att uppmuntra webbpublicister till att bidra till ett säkrare internet.

Google skärper incitamentet att skaffa SSL

Nu skärper alltså Google incitamentet att gå över till SSL genom att meddela besökarna att det inte är säkert att skicka in information via webbplatser utan SSL, och dessutom förvarnar webbplatsägarna att den här varningen kommer att bli betydligt mer visuell och avskräckande inom en snar framtid.

Därför hjälper vi dig - Skaffa SSL idag för bara 19 euro!

Vi tycker att det ska vara enkelt att skaffa SSL. Och inte ska det behöva kosta skjortan heller. Vi nästan ger bort SSL-certifikat - för under 200 kronor! Våra SSL-certifikat kan användas på andra webbhotell, men det är enklare hos oss, eftersom vi fixat så att man inte behöver ha en dedikerad IP-adress för att få igång SSL.

Vill du passa på att flytta till oss så ordnar vi flytten utan kostnad.

Skaffa SSL så här

Välj det alternativ som passar dig:

Jag är kund hos Cloudax och vill skaffa SSL »
 
Jag vill flytta till Cloudax så jag slipper skaffa dedikerad IP »
 
Jag vill veta mer om SSL-cerifikatet för 19 EUR »
 
Jag vill beställa enbart SSL-certifikat nu »Tags:

Skriv en kommentar

You must be logged in to post a comment.